Logga in

Beijarholmsbloggen​

Logga in

Beijarholmsbloggen

Man kan inte låta bli att njuta

för det är omöjligt att få överdos av dessa vyer!

Det Märta Tickanen säger i boken Barösund stämmer till 100 procent då man försöker beskriva känslan hur det är ute på Beijarholmen:

"det oviktiga sjunker undan, brådskan rinner av, det spelar ingen roll är det torsdag eller tisdag.."

Camilla J
11.05.2015 kl. 12:53

Drama ute på havet!

Vi satt på terassen en varm kväll i juli då vi märkte att det var något konstigt på gång med svanarna. Det visade sig att det var revir kamp som höll på att börja. Honan och ungarna höll sig på avstånd medan hanarna höll på...

Kampen tog över två timmar och till slut kom svanarna upp på klipporna för att fortsätta sin kamp. Kampen slutade med att den andra av svanhanarna gav upp och flydde iväg. 

Vi hoppades ju att pappan till "våra" svanungar vann kampen och fick fortsätta fridfyllda skärgårdslivet med resten av svanfamiljen.

Förutom svanfamiljen så hade vi sällskap också av andra djur på holmen. Haren träffade vi rätt ofta och hackspetten höll sällskap åt oss varje morgon. Två huggormar såg vi och alldeles för många fästingar eller skogsbässar som Börje kallade dem;)

Camilla J
11.05.2015 kl. 12:50

Sommarparadis

Vi hade verkligen tur med vädret. Heta sommardagarna började genast då vår vistelseperiod på Beijarholmen började. Värmerekorden slogs och hettan varade sammanlagt i 40 dagar.

Dessa spår kunde man se på heta klipporna genast på morgonen då solen gått upp!

Syskonen väntar på Stockholm färjan som borde åka förbi i horisonten på morgonen...

Camilla J
11.05.2015 kl. 12:47

Sommarutmaning!

Ett brev av Michaelas familj väntade på oss i övre stugan då vi anlände till holmen. Tack för den roliga sommarutmaningen:)  Dock vädret var så fint att pusslet fick ännu vänta...

Camilla J
11.05.2015 kl. 12:46

Dags för nästa familj att bosätta sig på Beijarholmen...

Ivriga och med lite spänning inför det kommande reste vi iväg från Tavastehus till Mövikens hamn för att träffa Börje som mötte oss där. Vi blev varmt emot tagna och fick en ordentlig rundtur på holmen, som var mer än vad vi kunde vänta oss.

Vyerna från nedre stugans terass...

…och från barnens sovrum!

Camilla J
11.05.2015 kl. 12:43

Här bloggar vistelsestipendiater som besökt SFV:s Beijarholmen - en fyra hektar stor holme belägen i Barösunds yttre skärgård i Ingå. På holmen finns två välutrustade stugor med kök, matrum, sovrum och var sin bastu. Stället lämpar sig ypperligt för en barnfamilj, och den ena byggnaden kan utmärkt fungera som gäststuga.

Vistelsestipendioet kan sökas varje december av undervisande personal inom småbarnspedagogiken, den grundläggande utbildningen och andra stadiets utbildning. Vistelseperioderna är två (du meddelar preferens då du söker): 15.5–14.7, och 16.7–15.9.